Na uvodno stran

10. dobrodelni županov ples...
9. dobrodelni županov ples...
8. dobrodelni županov ples...
7. dobrodelni županov ples...
6. dobrodelni županov ples...
5. dobrodelni županov ples...
4. dobrodelni županov ples...
3. dobrodelni županov ples...
2. dobrodelni županov ples...
1. dobrodelni županov ples...


7. dobrodelni koncert...
6. dobrodelni koncert...
5. dobrodelni koncert...
4. dobrodelni koncert...
3. dobrodelni koncert...
2. dobrodelni koncert...
1. dobrodelni koncert...


Podelitev plakete Naše žene...

Verjami vase in osvoji svet

Pišite, sodelujte, pomagajte...

0,5% dohodnine
Osnovni podatki sklada
 
2. dobrodelni koncert

11.maj 2001, Levstikov dom, Velike Lašče

Drugi dobrodelni koncert, katerega izkupiček je bil namenjen Županovemu skladu (ŽS) je za nami. Polna dvorana Levstikovega doma in nasmejani obrazi obiskovalcev, ter razigranost nastopajočih sta vsem pričarala zadovoljstvo. Splačalo se je potruditi in organizirati sedaj že tradicionalni dobrodelni koncert. Najprej se je predstavilo nekaj mladih glasbenikov in pevcev iz naše občine. Prav prijetno je bilo poslušati klavirske melodije izpod prstov Jaka Pečnika in Eve Zakrajšek ter tankočutne zvoke, ki sta jih ustvarjali Tjaša Pečnik z igranjem na violino in Saša Jamnik s flavto (ob klavirski spremljavi prof. Izabele Vlašič). No, Saša je bila »uvožena« iz sosednje ribniške občine. Po aplavzu sodeč, ki ga je za pesem Med iskrenimi ljudmi dobila Lidija Jordan je bilo veliko iskrenih ljudi tudi v dvorani (na klavirju jo je spremljala Urša Gruden). Dvorano pa sta dokončno razvnela Sandi Marolt s harmoniko in Katarina Gačnik s pesmijo. Še enkrat hvala vsem mladim za pogum in zelo dober nastop.

Prvemu delu koncerta je sledila podelitev donatorskih plaket.
Srebrno plaketo za več kot 100.000,00 SIT prispevkov v ŽS), so tokrat dobili Družina Spindler, Matjaž Gruden, Joško Ahec in Jože Farič.
Bronasto plaketo , za več kot 50.000,00 SIT prispevkov v ŽS, pa so prejeli Biros d.o.o., Mizarstvo Stritar, Trgoup d.o.o, Franc Purkat s.p., Gostilna Kropec, Gostilna Pri Kuklju, Cveto Peterlin s.p., Vera Spindler, Krekova banka d.d. in Radio Zeleni Val.

V drugem delu koncerta so zapeli in zaigrali že uveljavljeni slovenski ansambli in pevci zabavne glasbe. Poslušalce v dvorani sta navduševala ansambla Mladi godci in Sicer, Dvojčici Vesna in Vlasta, pevka Saša Lendero, ter pevca Zlatko Dobrič in Werner. Z lepimi dalmatinskimi pesmimi nas je presenetil Stiški kvartet. Pri izboru nastopajočih so tokrat veliko pomagali sodelavci Radia Zeleni val, ki je bil tudi medijski pokrovitelj koncerta. Prireditev sta odlično povezovala Slobodan Jovič in Saša Lendero. Zahvala naj gre tudi Slavi Petrič, ki je pripravila enkratno odersko sceno in zanimiva darila za nastopajoče. Šopke so ji pomagale narediti nekatera dekleta, ki so že bila deležna pomoči iz ŽS. Pohvalno. Zahvaliti se moramo tudi vsem tistim, ki so na kakršenkoli način pripomogli pri organizaciji koncerta, še posebej vsem sponzorjem.

Pravijo, da se prireditve ocenjujejo s številom obiskovalcev, ki se le te udeležijo. Dvorana Levstikovega doma, ki je bila polna, kot že dolgo ne, je upam dokaz, da si občani takih prireditev želijo.
© 2003 - 2006 Županov sklad