Na uvodno stran

10. dobrodelni županov ples...
9. dobrodelni županov ples...
8. dobrodelni županov ples...
7. dobrodelni županov ples...
6. dobrodelni županov ples...
5. dobrodelni županov ples...
4. dobrodelni županov ples...
3. dobrodelni županov ples...
2. dobrodelni županov ples...
1. dobrodelni županov ples...


7. dobrodelni koncert...
6. dobrodelni koncert...
5. dobrodelni koncert...
4. dobrodelni koncert...
3. dobrodelni koncert...
2. dobrodelni koncert...
1. dobrodelni koncert...


Podelitev plakete Naše žene...

Verjami vase in osvoji svet

Pišite, sodelujte, pomagajte...

0,5% dohodnine
Osnovni podatki sklada
 
6. dobrodelni županov ples

19.11.2005, Viteška dvorana Turjaškega gradu, Turjak

Dne 19.11.2005 je potekal že 6. dobrodelni županov ples. Zanj je bilo letos zelo veliko zanimanja. Viteška dvorana Turjaškega gradu je bila zapolnjena že v nekaj dneh. Tokrat se je v gradu vrtelo kar 81 parov.

Priznati moram, da me je tako veliko zanimanje prijetno presenetilo in bil sem resnično vesel takega odziva, tako s strani naših občanov, kot tudi drugih ljudi iz bližnjih in daljnih krajev.

Tudi tokrat je bil del vstopnine namenjen Županovemu skladu. Seveda pa je bil ples tudi lepo družabno srečanje, katerega si ljudje očitno želijo. Obnovljeni Turjaški grad je omogočil prav zanimivo dogajanje.

Že na vhodu v grad so goste pričakali vitezi Viteško dvornega reda Andreja Turjaškega, dvorne dame pa so goste odpeljale do preddverja Viteške dvorane, kjer so bili deležni dobrodošlice. Po aperitivu, ki so ga ponujali Drašički voščači, oblečeni v belokranjske noše, so dvorne dame pare pospremile do njihovih miz.

Za večerjo je z dobrotami hladno-toplega bifeja poskrbela KULINARIKA KOPAČ iz Ljubljane.

V času druženja je potekala pokušina odbranih belokranjskih vin, ki jo je vodil in komentiral priznani enolog dr. JULIJ NEMANIČ. Vmes pa smo prisluhnili petju Drašičkih voščačev.

Vsi ljubitelji plesa, teh je bilo zelo veliko, so se lahko zavrteli ob izvrstni plesni glasbi skupine TOK PAU iz Kočevja.

Svojo srečo smo imeli vsi možnost preizkusiti na bogatem srečelovu, nekateri pa so na licitaciji kupili tudi slikarsko umetnino.

Iskrena hvala vsem udeležencem 6. dobrodelnega županovega plesa, donatorjem dobitkov za srečelov, kot tudi medijem za poročanje o tem dogodku.

Za konec bi se še posebej lepo zahvali tudi vsem, ki ste mi pomagali pri sami organizaciji plesa. Hvala vsem prijateljem iz Turjaka in okolice, ki nikoli ne odrečejo pomoči. Naj bodo besede zahvale, ki so mi jih izrekali mnogi udeleženci plesa, namenjene tudi njim.

Nekaj utrinkov s plesa lahko vidite na priloženih fotografijah izpod fotoaparatov Bogdana Pirnovarja ter Franca Markelja.


© 2003 - 2006 Županov sklad