Na uvodno stran

10. dobrodelni županov ples...
9. dobrodelni županov ples...
8. dobrodelni županov ples...
7. dobrodelni županov ples...
6. dobrodelni županov ples...
5. dobrodelni županov ples...
4. dobrodelni županov ples...
3. dobrodelni županov ples...
2. dobrodelni županov ples...
1. dobrodelni županov ples...


7. dobrodelni koncert...
6. dobrodelni koncert...
5. dobrodelni koncert...
4. dobrodelni koncert...
3. dobrodelni koncert...
2. dobrodelni koncert...
1. dobrodelni koncert...


Podelitev plakete Naše žene...

Verjami vase in osvoji svet

Pišite, sodelujte, pomagajte...

0,5% dohodnine
Osnovni podatki sklada
 
7. dobrodelni koncert

26. maj 2006, Levstikov dom, Velike Lašče

Tudi letos je koncert potekal po podobnem scenariju kot vsi dosedanji. Najprej se je predstavilo nekaj mladih glasbenikov. Z »Županovo polko« je koncert začel harmonikaš Sandi Marolt, kateremu se je pri drugi skladbi pridružila še pevka Katarina Gačnik. Martina Košir je s svojim nastopom pričarala zvoke kitare, Eva Zakrajšek z lepo klavirsko melodijo, Sara Lipovec pa nas je navdušila s skladbo na violini. Prvi del koncerta so zaključili solo pevci Boštjan in Damjan Gradišar in Metka Lesar, ki so s svojo izvedbo poželi ogromen aplavz. Še enkrat hvala vsem mladim za pogum in odličen nastop.

Prvemu delu koncerta je sledila podelitev donatorskih plaket, pri kateri je sodelovala tudi Slovenka leta 2004 in svetovna popotnica Benka Pulko. Predstavila je svoj projekt »Verjemi vase in osvoji svet«. Gre za projekt šolanja na daljavo tibetanskih deklic v izgnanstvu. V ta projekt se je vključila tudi OŠ Primoža Trubarja, saj so njihovi učenci in učitelji zbrali potrebno vsoto denarja (300 EUR) za šolanje ene deklice.

Bronasto plaketo, za več kot 50.000,00 SIT finančnih prispevkov (ali v storitvi) v ŽS so prejeli Studio Markelj, Kmetijska zadruga Velike Lašče in Anton Šilc s.p. Srebrno plaketo, za več kot 100.000,00 SIT prispevkov v ŽS, so tokrat dobili Avtostoritve Rogelj k.d., Prigo d.o.o in Rogelj Romat d.n.o. Zlato plaketo, za več kot 250.000,00 SIT prispevkov v ŽS je prejela Lesna galanterija Oblak.

Po podelitvi donatorskih plaket je za presenečenje zopet poskrbela gospa Anita Šefer, ki je Županovemu skladu poklonila kar dve svoji deli, ki se bosta prodajali na avkciji na naslednjem Županovem plesu.

Drugi del koncerta je tokrat začel s poskočnimi vižami harmonikaš Miha Juvanec. Za njim pa so zaigrali že uveljavljeni slovenski glasbeniki in pevci zabavne glasbe, Tomaž Domicelj, skupina 4 play, harmonikaški trio PASTIRČKI in ansambel POGUM

Koncert je povezovala radijska in TV voditeljica Maša Kljun.

Pri organizaciji koncerta so tudi tokrat pomagali sodelavci Radia Zeleni val, ki je bil tudi medijski pokrovitelj koncerta. Zahvala pa naj gre tudi drugim donatorjem, oziroma vsem, ki so pomagali pri organizaciji koncerta.

Nekaj utrinkov iz koncerta si lahko ogledate na posnetkih, ki jih je sponzorsko naredil fotograf Franc Markelj iz Ivančne Gorice.© 2003 - 2006 Županov sklad