Na uvodno stran

10. dobrodelni županov ples...
9. dobrodelni županov ples...
8. dobrodelni županov ples...
7. dobrodelni županov ples...
6. dobrodelni županov ples...
5. dobrodelni županov ples...
4. dobrodelni županov ples...
3. dobrodelni županov ples...
2. dobrodelni županov ples...
1. dobrodelni županov ples...


7. dobrodelni koncert...
6. dobrodelni koncert...
5. dobrodelni koncert...
4. dobrodelni koncert...
3. dobrodelni koncert...
2. dobrodelni koncert...
1. dobrodelni koncert...


Podelitev plakete Naše žene...

Verjami vase in osvoji svet

Pišite, sodelujte, pomagajte...

0,5% dohodnine
Osnovni podatki sklada
 
10. dobrodelni županov ples

Dne 24. oktobra 2009 je potekal že deseti, jubilejni dobrodelni županov ples, za katerega je vladalo veliko zanimanje. Veseli me, da je bila Viteška dvorana Turjaškega gradu kot vedno doslej zapolnjena že v nekaj dneh.

Na vhodu v grad so goste pričakali vitezi Žužemberškega viteškega reda. Gosti so bili v preddverju Viteške dvorane deležni županove dobrodošlice, nato pa so jih dvorne dame pospremile do miz. Za uvod v prireditev so člani Žužemberškega viteškega reda prikazali nekaj grajskih plesov. Za popestritev večera so s tremi plesi poskrbele plesalke orientalskih plesov skupine NAWAR. Velike pozornosti so bile deležne tudi manekenke, ki so v organizaciji agencije STYLING V. S. iz Celja na ekskluzivni modni reviji prikazale nekaj lepih večernih toalet dveh znanih modnih kreatork. Vsi ljubitelji plesa smo se lahko zavrteli ob izvrstni plesni glasbi skupine De žur, program pa je letos povezoval radijski novinar Boštjan Poglajen. Svojo srečeo smo vsi preizkušali na bogatem srečelovu.

Najbolj zvestim parom županovih plesov so bile letos podeljene simbolične nagrade. Tolažilno nagrado za udeležbo na devetih plesih (manjkali so samo enkrat) so prejeli štirje pari. Kar šest parov, ki so se udeležili vseh desetih plesov, pa so v zahvalo dobili simbolični pokal s figurama dveh plesalcev.

Tudi tokrat je bil del vstopnine namenjen županovemu skladu. Seveda pa je bil ples tudi lepo družabno srečanje, kakršnega si ljudje očitno želijo. Letošnjega plesa se je udeležilo kar nekaj zanimivih osebnosti iz politične, družabne, medijske, podjetniške in javne sfere.

Za zanimivost bi želel dodati, da se je na dosedanjih županovih plesih zavrtelo več kot 220 parov, kar je vsekakor izjemno število. Ob koncu se iskreno zahvaljujem vsem udeležencem 10. dobrodelnega županovega plesa za udeleabo, donatorjem dobitkov za srečelov in tudi vsem, ki ste kakor koli pomagali pri izvedbi plesa. Nekaj utrinkov s plesa, ki jih je naredil Srečko Knafelc, lahko vidite na priloženih fotografijah.

Anton Zakrajček

Zapis o plesu v Trobli
© 2003 - 2006 Županov sklad